Traineeship in USA

Naast een stage / afstudeer stage in USA kunnen wij ook een Traineeship voor jou regelen. Na je afstuderen heb je wellicht nog geen idee wat voor een beroep je graag zou willen uitoefenen. Een traineeship in de USA is een speciaal programma voor een tussenstap tussen studie en een fulltime baan. Wij hebben een peroonlijk Skype gesprek met jou en nemen jouw studie, doelen in het leven door en maken en bespreken een geschikt Traineeship in USA programma. Daarnaast regelen wij voor jou Huisvesting, wordt je opgehaald van het vliegveld, lokale simkaart en doen we er alles aan om voor jou een leerzame periode te regelen.

Bekijk onderstaande GO Video!

Het Traineeship in USA

Een Traineeship wordt ook wel vaak een Management development of een Talentclass genoemd. Meestal is het een traject voor afgestudeerde WO’ers of HBO’ers. Het programma bestaat voornamelijk uit een opleiding- en werkprogramma. Een Traineeship in USA kenmerkt zich met name door een hoge mate van praktijkgerichtheid. Ongeveer 15% bestaat uit begeleiding en opleiding en je wordt met name opgeleid om zelfstandig te werken. In USA verschilt het traineeship periode per werkgever en hopelijk krijg je een mooie baan aangeboden op een van de kantoren wereldwijd. Wij als GO stage Amerika helpen je dus het gehele studie traject van stage, afstudeer stage naar een Traineeship in USA.

Wat houdt een Traineeship in USA in

Het J-1 Visa geeft jou de mogelijkheid om 18 maanden in de USA te verblijven voor een Traineeship om tegen betaling mee te draaien bij een bedrijf. Je kan alvast wennen aan het echte leven van een baan hebben. Het verschil tussen een echte baan en een traineeship is dat je meer begeleiding krijgt en kleinere projecten in een Traineeship. Voornamelijk studenten van het HBO, Universiteit hebben veel theorie gehad. Met het Traineeship in USA krijg je de kans om Theorie toe te passen in de praktijk tegen een leuke vergoeding; minimaal het minimum loon. Het doel van een allround Traineeship in USA is dus een hoogopgeleide starter trainen tot een allround medewerker die vooral breed inzetbaar is.

Is een Traineeship in USA iets voor jou?

Niet iedereen kan zomaar starten aan een Traineeship in USA. Werkgevers in de USA zijn met name opzoek naar talent tijdens een Traineeship en niet naar studenten die hun studieperiode willen uitstellen. Een traineeship in USA vergt dus doorzettingsvermogen en durf hebben om te slagen in USA. Het ene traineeship is het andere niet, bij sommige werkgevers wordt er veel analytisch vermogen verwacht en bij een ander voornamelijk communicatief vaardig. Toch zijn er een aantal kritische persoonskenmerken waar vaak naar gevraagd wordt:

– Besluitvaardig
– Initiatief, Creativiteit
– Kunnen organiseren
– Ondernemend zijn
– Je moet sociale en communicatieve vaardigheden hebben

Verschil tussen een stage en Traineeship

Het grote verschil is met name dat je bij een Traineeship afgestudeerd moet zijn van een HBO of Universitaire opleiding en niet ouder bent dan dertig jaar. Een stage in USA kan alleen als je student bent voor het J-1 Visa. Het volgende verschil is dat er voor een Traineeship hogere eisen worden gesteld in vergelijking met een stagiair. Er wordt dus van jou als trainee meer verwacht dan een stagiair die nog bezig is met zijn studie.

Onze service voor jou als Trainee

Wij als GO placements plaatsen studenten over de hele wereld voor een stage. Echter, een Traineeship neemt meer specialisme en tijd in beslag. Wij raden je dan ook aan om tijdig contact met ons op te nemen om alles in gang te zetten. Na een Skype Interview gaan wij meteen voor je aan de slag om een traineeship te regelen. Je krijgt een persoonlijke coordinator toegewezen en krijgt updates via Whatsapp, mail, Skype etc . etc. Wij koppelen je vervolgens aan het traineeship bedrijf en regelen een Skype interview. Als het voor jou en het bedrijf een GO is gaan we aan de slag voor een J-1 Visa. Mocht het ons niet lukken om een Traineeship Amerika te regelen, hebben we een No cure No pay garantie. We betalen de aanbetaling terug na 30 dagen. Dit gaat netjes in overleg met ons.

Huisvesting en ophaalservice

Wanneer het Traineeship en J-1 Visa rond is gaan we verder met de overige services. Je moet natuurlijk ergens wonen tijdens je Traineeship in USA. Wij gaan samen kijken jouw budget, waar de locatie is van het Traineeship bedrijf en jouw persoonlijke wensen. Dan is alles rond. We hebben je vluchtgegevens nodig en zorgen dat je netjes wordt opgehaald van het vliegveld.

Leven in USA

Maximaal kan je 18 maanden genieten van het leven in Amerika. Bekijk onze videoís op de website voor een indruk wat je kan doen in Amerika. Wij adviseren altijd om tijdens je Traineeship een roadtrip te maken, route 66 is de moeite waard! Ook moet je zeker de grote steden bezoeken zoals Las Vegas, San Francisco, New York en wat dacht je van Hawaii? Wij kunnen je linken aan andere Nederlanders in Amerika zodat je samen wat plannen kan maken voor mooie trips. Een Traineeship in USA zal geweldig staan op je CV zodat je verder kan met je global carrière. Het management van GO stage Amerika heeft ook op vele plekken van de wereld gewoond en kan je het zeker aanbevelen. Het is een periode van je leven wat je nooit meer zult vergeten. Wij als GO stage Amerika  doen elke dag ons best om jou een geweldige tijd te geven overal ter wereld.