Goed Eten Tijdens Je Stage In Amerika

Wat is lekker om te eten tijdens je stage in Amerika: van hamburger en friet naar deep-fried vis

Hierbij willen wij graag jou wat meer informeren over de lekkernijen in Amerika. Ik heb zelf 10 maanden in Amerika gewoond en wij als GO team willen graag alle ervaringen met jou delen om jouw stage in Amerika een onvergetelijke ervaring te geven.

Er is ontzettend veel te beleven in Amerika. Naast werken op je stage in Amerika en werken aan een eventuele afstudeeropdracht, wil je ook leuke dingen beleven in Amerika. Het eten in Amerika is heel erg verschillend, ook niet gek met zo’n groot land. In deze blog lees je tips over eten over elk deel van Amerika. Zo kun jij tijdens je stage in Amerika genieten van verschillende lokale gerechten, zowel zelf gemaakt als in een restaurant. Het is wel van belang dat je gevarieerd eet tijdens je stage in Amerika, het is niet voor niks dat Amerika het land is met het hoogste aantal mensen met obesitas. De porties zijn groter, de refills zijn gratis en er wordt veel gefrituurd, heel veel gefrituurd. Vele andere gerechten zijn meegebracht door immigranten waardoor de Amerikaanse keuken uitgebreider is dan deze lijkt.

stage in Amerika burger

 

Eten tijdens je stage in Noord-Amerika

 

Als je tijdens je stage in Amerika in de buurt bent van Chicago, of je wilt erheen reizen, moet je zeker een Deep Dish Pizza eten. Het is een pizza gemaakt in een diepe pan, met een zeer dikke korst die gevuld wordt met veel kaas en andere ingrediënten. Een aanrader om deze pizza tijdens je stage in Amerika te eten Lou Malnati’s Pizzaria te gaan. Een andere specialiteit van Chigago die je moet proberen tijdens je stage in Amerika is de Chicago-style hotdog. Het is een variant op de traditionele hotdog met witte uiten, green relish, een augurk, tomaat en pepers. Bij de Navy Pier vind je verschillende kleine standjes die deze hotdogs verkopen.

stage in Amerika deep dish pizza

Eten tijdens je stage in Oost-Amerika

Als je tijdens je stage in Amerika in het oosten van het land zit, heb je als culinaire genieter geluk. California is een vruchtbare staat dus er zijn veel verse ingrediënten. De populairste restaurants liggen in het centrum van de wijk SoMa (South/Market). Voor Italiaans eten moet je in North Beach zijn, voor Latijns-Amerikaanse gerechten in het Mission District. Omdat California zo een vruchtbare staat is, is het een paradijs voor vegetariërs en veganisten. ‘Greens’ is een vegetarisch restaurant in fort Mason, dat in 1979 werd opgericht door een zenboeddhiste die vegetarisch koken anders wilde aanpassen. Qua gerechten is de Californische zeekrab een echte specialiteit. Deze krab staat bekend om zijn zachte vlees. Een leuke manier om vis geserveerd te krijgen tijdens je stage in Amerika, is om deze in een uitgehold zuurdesembroodje te krijgen.

stage in Amerika krab

 

Eten tijdens je stage in Zuid-Amerika

Dan nu mijn favoriete keuken waar ik van genoten heb tijdens mijn verblijf in Amerika, de keuken van het zuiden van Amerika. Zoals in de blog over Mardi Gras (link) te lezen is, is New Orleans sowieso de moeite waard om te bezoeken tijdens je stage in Amerika. Door de culturele veelzijdigheid, vind je in deze bijzondere stad veel verschillende keukens en eetstijlen terug. Het wordt niet typischer dan gumbo als je gaat eten in New Orleans. Deze stoof is traditioneel gemaakt van een mengsel van bouillon, groenten en een verdikkingsmiddel en rivierkreeftjes. Een aanrader is om deze gumbo te eten in de Gumbo Shop (Saint Peter Street) in New Orleans. Een ander enorm bekend gerecht dat je tijdens je stage in Amerika kan proberen is Jambalaya. En dan niet het pakje van de Albert Heijn, maar echt zelf gemaakt. Een gerecht met zo een swingende naam, kan al bijna niet tegenvallen! Dit gerecht is vergelijkbaar met de Spaanse Paella. Als je tijdens je stage in Amerika iets heel makkelijks wilt leren om te koken maar wel iets heel typisch, maak dan een Po’Boy. Het is een stokbroodje belegd met vlees (meestal rosbief) of gebakken zeevruchten. Dit kan worden aangevuld met bijvoorbeeld sla, tomaat, augurken en mayonaise. Wanneer je van Canal Street (de toeristische trekpleister) afdrijft en verdwaalt in de zijstraatjes, kom je de beste kleine restaurantjes tegen.

stage in Amerika gumbo

Eten tijdens je stage in Oost-Amerika

Een van de bekendste etenswaren van New York, is inmiddels ook een grote hit in Nederland. Je kan geen restaurant of ijssalon binnenlopen, zonder de smaak New York Cheesecake op het menu te zien. Van origine komt het uit het antieke Griekenland maar het werd echt geperfectioneerd in New York. Net zoals in de rest van Amerika kan je tijdens je stage in Amerika ook in New York enorm genieten van street food. Het leven is altijd druk en dan is een snelle hotdog, hamburger of bagel toch echt een fijne opkomst. Bagels zijn sowieso ook typisch voor deze stad. Tijdens je stage in Amerika kun je bagels eten als ontbijt, als lunch of als avondeten. Het ligt eraan wat je er op doet, het is een broodje met een gat erin, dat joodse immigranten lang geleden introduceerden. De typische bagel is belegd met gerookte zalm, roomkaas en ui. Maar er zijn dus verschillende variaties mogelijk.

stage in Amerika bagel

Het GO team kijkt er naar uit om met jou gratis en vrijblijvend een Skype gesprek in te plannen. We nemen al jouw wensen door en kijken er naar uit om een geweldige stage te regelen in Amerika. Contact ons nu en GO for it..!