Jouw Stage in New York

Informatie over jouw stage in New York

New York, ook wel de “Big Apple” genoemd is al jaren een van de meest populaire bestemmingen onder studenten die een stage in Amerika willen doen. Deze enorme stad heeft zoveel te bieden dat iedereen er een plekje kan vinden. Go Placements verzorgt stages in New York en verzorgt alles wat daarbij komt kijken. Dit artikel is geschreven om je informatie te geven over wat je staat te wachten tijdens je stage in New York. New York staat bekend om zijn levendige mode-industrie, maar ook veel andere startende bedrijven zijn voortdurend op zoek naar stagiaires om hun merk te helpen groeien. Daarnaast ligt het financiële hart van de wereld op Wall Street. Bovendien is de stad beroemd van andere industrieën zoals handel, media, kunst, technologie, onderwijs en entertainment. De stad staat bekend als plek waar mensen heen gaan om hun carrière te lanceren en inspirerende mensen ontmoeten. New York is de meest bevolkte stad in de VS maar volgens velen ook de duurste stad.

stage-in-new-york-central-park-min

Gratis dingen om te doen in New York

Een stage in New York kost dat al genoeg. Hierom is het leuk dat er veel gratis activiteiten zijn voor stagiaires in New York. Veel films en tv-series zijn opgenomen in New York en als je door Central Park loopt herken je veel van Gossip Girl, Spider Man of A Night at The Museum. Iconische films zoals Westside Story, Breakfast at Tiffany’s en When Harry Met Sally speelden zich af in deze stad. Het is superleuk om op dezelfde bank te zitten waar je favoriete karakter van Gossip Girl film eens zat. New York is een zeer gevarieerde stad waar mensen met veel verschillende nationaliteiten naast elkaar level. Zo is er bijvoorbeeld een wijk die heet Little Italy en China Town. Hier zitten restaurants en winkels die je doen voelen dat je echt in China of Italië bent.

Natuurlijk staat Central Park ook op de lijst, hier vind je mooie fonteinen, gebouwen en standbeelden. New York is een dure stad, maar de parken zijn gratis en dat is fijn. In de wintermaanden kan er geschaatst worden op de bekende Trump Wollman Rink, die ook in veel films voorbijkomt. Er wonen veel bekende mensen in de buurt van Central Park, zoals: Madonna, Denzel Washington, Mark Wahlberg. In Lower Manhattan heb je de kans om Sarah Jessica Parker, Leonardo Di Caprio of Adam Levine tegen het lijf te lopen. De kans is dus groot dat je tijdens je stage in New York een beroemdheid spot.

Het is begrijpelijk een stage in New York soms wel overweldigend kan zijn, maar gelukkig zijn er veel parken om te bezoeken om weer tot rust te komen. Mooie parken zijn onder andere: Bryant Park, Battery Park, Flushing Meadows-Corona Park, Prospect Park en Washington Square Park. Coney Island is een buurt in Brooklyn met een entertainmentgebied met meer dan 50 ritten en attracties en een strand om te ontspannen. Een echte aanrader is het High Line Park. De High Line is een 1,45 mijl lang verhoogd park. Het park is op het voormalige New York Central Railroad-spoor aan de westkant van Manhattan.

Omdat New York zo groot is, is er altijd veel te doen. Er zijn gratis concerten en andere optredens in parken in NYC. De data en tijden zijn makkelijk online te vinden. Andere gratis dingen om te doen is sightseeing. Ga erop uit en ontdek de verschillende “Boroughs”: Bronx, Manhattan, Queens, Brooklynn, Staten Island. Het belopen van de Brooklyn Bridge is een geweldige ervaring en gratis. Daarbij kun je gratis met de ferry naar Staten Island om een iets minder druk deel van New York te bezoeken. Ook kun je gratis met de veerboot naar Governor’s Island. Het is ook leuk om deel uitmaken van het live publiek bij een grote televisieshow zoals de Late Night Show en de Tonight show met hosts als Jimmy Fallon, Seth Meyers en Whoopi Goldberg.Het is wel handig om dit ruim van tevoren te regelen, maar het bijwonen van deze shows is gratis.

stage-new-york-manhattan-min

New York heeft Nederlandse roots en dit is te zien op vele gebouwen in de stad. Het Old Stone House is een replica van een oude Nederlandse boerderij, hier vind je ook een expositie over de slag van Brooklyn. Want tijdens je stage in New York is het natuurlijk ook interessant om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad.

Uiteraard worden Amerikaanse feestdagen in New York uitbundig gevierd en is er veel te zien en te doen. Thanksgiving is elk jaar op de vierde dinsdag in november. Dan is er de Macy’s Thanksgiving Day Parade. Rond de kerst is 5th Avenue prachtig versierd en dit is zeker de moeite waard om even langs te lopen. Ook is er dan in Macy’s een zogeheten “Santa Land”. Op de 4th of July is er op Coney Island een Hotdog Eating Contest en natuurlijk veel vuurwerk.

stage-new-york-manhattan-min

Een mooie ervaring is het bezoeken van de New York Public Library. Dit is enorm gebouw en bezit 53 miljoen documenten. Het is de op twee na grootste openbare bibliotheek in de VS en de 4e van der wereld. De reading room is enorm met een prachtig beschilderd plafond. Tijdens je stage in New York kun je hier bijvoorbeeld aan je stageopdracht of scriptie werken.

Cliché maar wel superleuke dingen om te zien in New York

In Manhattan zijn er veel wolkenkrabbers waarvan de bekendste natuurlijk het Empire State Building is. Het is mogelijk om het observatiedek te bezoeken en online je ticket samen te stellen. Het is ook leuk om naar de top van het Rockefeller Centre te gaan, want dan kun je ook het Empire State Building. Tickets hiervoor kunnen ook online worden gekocht.

Met 541,3 meter is het One World Trade Center Observatory het hoogste gebouw in New York. Net zoals de andere wolkenkrabbers heeft dit gebouw ook een observatiedek. Tickets zijn 34 $ en kunnen online gekocht worden. Dit observatorium dek geeft je een fantastisch uitzicht over Big Apple en zelfs de lift naar boven is een super coole ervaring. Tijdens je stage in New York is het een echte aanrader om te bezoeken.

 

stage-new-york-hoge-gebouwen-min

Het is ook interessant en leuk om een bezoekje te brengen aan een van de gigantische musea die er zich bevinden in New York. Het meest bekende museum is het Metropolitan Museum of Art. Hier kun je kunst bekijken van over hele wereld. Voor studenten kost een bezoek 12$ waarmee je toegang hebt tot alles in het museum. Ook is het 9/11 Memorial and Museum een echte aanrader. Het is monument is zeer indrukwekkend en na dinsdagen vanaf 5 uur ’s-Middags is het gratis.

 

stage-new-york-hot-dog-min

New Yorkers houden van heel verschillende soorten sporten. Welbekend zijn de New York Yankees en de New York Knicks. Het is erg leuk om tijdens je stage in New York een wedstrijd te bezoeken zoals een basketbalwedstrijd, ijshockeywedstrijd of een honkbalwedstrijd. Er zijn allerlei verschillende tours in New York, die je brengen naar de leukste plekjes. Bijvoorbeeld: NYC Food tour, Sex and the City Tour, and Gossip Girl tour. Studenten krijgen vaak korting bij kopen van het kaartje, het loont dus zeker om dit van tevoren te checken zodat je tijdens je stage in New York geld kan besparen.

Huisvesting

Wat huisvesting betreft, kan dit een beetje moeilijk zijn voor studenten te vinden. Nadat je een stage in New York hebt gevonden is het belangrijk om op tijd te beginnen en te weten waar je moet zoeken. Zo zijn er grote prijsverschillen tussen wijken, want die gekoppeld is aan de vraag. Murray Hill en Midtown East zijn beide wijken in Manhattan waar studenten betaalbare woningen kunnen vinden en kunnen lopen naar het stadscentrum. Washington Heights is een jonge buurt met ook redelijk geprijsde appartementen en op slechts 25 minuten van het stadscentrum.

stage-in-new-york-brooklyn--brug-min

Vervoer

Openbaar vervoer is essentieel in New York, omdat het verkeer boven de grond meestal erg druk is. De metro van New York is een van de oudste snelle vervoerssystemen ter wereld. Bovendien beschikt het over 472 metrostations en biedt het hele jaar door service 24 uur per dag. Dus waar je stage in New York ook is, je kan er altijd wel heen met de metro. Om gebruik te maken van de metro, is het slim om een onbeperkte MetroCard te nemen in plaats van betalen voor elke rit. Maar natuurlijk hangt het af van hoe vaak je met de metro reist. Zoals in alle films die ooit in New York zijn gezien, zijn taxis overal en betaalbaar. Hoewel New York de duurste stad in de VS is, zijn taxi’s vaak goedkoper dan in andere Amerikaanse steden.

Party City

Aangezien New York vaak wordt genoemd als de stad die nooit slaapt, is de clubscène indrukwekkend. Er zijn veel rooftop bars waar mensen samen relaxen en cocktails drinken. De beste clubs zijn: The Good Room, The House of Yes en Cielo. Er zijn vaak bekende dj’s daar aan het spelen en daarom zijn deze clubs niet goedkoop. Een ticket is meestal rond de 40$. Gelukkig zijn er ook gezellige en leuke bars in de buurt van Timesquare. New Yorkers beginnen om 12:30 uur met feesten en clubs stoppen met het serveren van alcohol om 4 uur. Maar het gebeurt vaak dat deze tijd iets overschreden wordt, dat ligt aan hoe goed het feestje is.

stage-in-new-york-bibliotheek-min

Dakterrasjes zorgen voor een adembenemend uitzicht terwijl je geniet van een verfrissende cocktail. Een echt leuke plek is Pod 39, dit is een gezellig dakterras met veel sfeer. Een andere cocktailbar met een geweldige sfeer is de Gallow Green Garden. Dit is een terras ingericht als daktuin. Het is belangrijk om te weten dat je pas vanaf 21 jaar alcohol mag drinken in de VS. Gelukkig zijn er voor de jongere studenten leuke plaatsen om relaxen en spelletjes te spelen. Dave & Buster’s is een restaurant, bar en arcade. Dit is de beste plek om te eten, drinken en spelletjes te spelen in NYC. Dave & Buster heeft meer dan 200 videospelletjes, lekker Amerikaans bar eten en een eindeloos drinkmenu. Kortom: ideaal voor studenten en sowieso een bezoekje waard tijdens je stage in New York. New York heeft een vochtig klimaat met koude winters en warme natte zomers. Dat betekent dat het vaak regent. Gelukkig is er veel te doen, mocht het een keer regenen. Zo zijn er veel arcade bars waar je samen kan spelen onder het genot van een drankje. Leuke arcade bars zijn: Ace Bar, Fat Cat, Troy Liquor Bar en Barcade.

stage-new-york-hoge-gebouwen-min

Eten in NYC

In New York hoef je nooit honger te hebben, want eten is overal in de winkels en op straat te krijgen. Typisch eten uit deze stad zijn Bagels & New York Pizza. Bagels zijn te koop in alle soorten en maten met elke topping die je maar kunt verzinnen. Beroemde bagel restaurants zijn Tompkins Square Bagels, Russ & Daughters, Black Seed Bagels, en Sadelle’s. En net zoals in elke grote stad is het slim om toeristische plekken te vermijden tijdens je tocht naar goedkoop eten. In New York is het makkelijk om een koud biertje te scoren, maar het is veel leuker om de gewone bars achterwegen te laten en om te gaan voor brouwerijen waar ze vers gebrouwen bier serveren. De beste is de Finback Brewery in Ridgeport, Queens. Maar er zijn er vele te vinden door de hele stad.

Go For it!

Kortom, New York heeft enorm veel te bieden en is ideaal voor studenten. Door de veelzijdigheid van de stad kan iedereen hier z’n plekje vinden. Het is geen goedkope stad, maar het scheelt al heel veel als je toeristische plekken vermijdt. Ook helpt het in het begin van je stage in New York als je snel bevriend raakt met locals die je de ins en outs van de stad kunnen laten zien. Facebook speelt ook een grote rol, want er zijn veel groepen met studenten die ook stage lopen in New York waar je plannen kunt maken. Maar een selfie op Timesquare of met het Statue of Liberty hoort er gewoon bij.