Goedkoop je vliegtickets boeken voor stage Amerika programma

Goedkoop je vliegtickets boeken voor stage Amerika programma.

Van harte gefeliciteerd met je stage Amerika, een nieuw avontuur in je leven! We hebben je gekoppeld aan onze Visa partner voor het stage Amerika J-1 Visa, je avontuur komt dichterbij. Hierbij willen we wat meer informatie geven over het boeken van een goedkoop ticket naar Amerika. Maar boek je nou deze goedkope tickets en waar moet ik starten? Wij van GO stage Amerika geven je hierbij een aantal super handige tips zodat je veel geld bespaart en dit kan besteden tijdens een stage in Amerika. Wij hebben al jaren ervaring in het plaatsen van studenten overal ter wereld en geven je hierbij wat handige tips. Ook geld besparen? Lees gerust verder.

 

stage amerika vliegtickets min

Houd de nieuwsbrieven van airlines in de gaten.

Een nieuwsbrief helpt bij goedkope vliegtickets? Jazeker, grote maatschappijen zoals KLM verdienen hier hun geld met e-mail marketing. De maatschappijen gebruiken de bulk om meteen veel tickets te verkopen, wat een voordeel is voor jou om toe te slaan! De KLM Werelddeal weken is een goede optie om je voor in te schrijven en je krijgt alle acties per email binnen. Schrijf je ook in bij Amerikaanse airlines en onze aanrader is Norwegian Airlines voor een stage Amerika. Ze bieden zelfs vluchten aan voor 250 euro van London naar New York, met Wifi in het vliegtuig! Onze tip voor een stage Amerika is dus om je (tijdelijk) in te schrijven voor verschillende nieuwsbrieven om alle deals binnen te krijgen en een goedkoop ticket te scoren.

stage amerika luchthaven

Het Skyscanner prijs-alarm

Een favoriet van ons GO stage Amerika team is het instellen van een prijsalarm op de website van skyscanner. Deze website vergelijkt alle tickets en je kan aangeven wat je voor een ticket wil betalen. Je krijgt voor jouw gekozen stad een alarm als er een goedkoop ticket beschikbaar is. Bijvoorbeeld je hebt een stage Amerika programma is New York dan stel je een alarm in voor New York met een prijs. Zodoende kan je direct boeken als er een actie is met jouw prijs.

 

 

Vliegticket vergelijk sites.

Voor een goedkoop vliegticket voor een stage Amerika zul je moeten zoek, zoeken en nog eens zoeken. Bekijk alles vergelijkwebsites zoals World Ticket Center, cheaptickets.nl etc. Of de websites van de airlines zelf bekijken en na lang zoeken zal je een goedkoop vliegticket voor een Stage Amerika vinden. Ga vooral niet naar reisbureaus want de dames achter de balie werken niet voor niets, ze pakken altijd marges. Onze tip is online zoeken voor de beste vliegtickets voor een stage Amerika.

 

stage amerika luchthaven tussenstops

Zoek voor een alternatieve luchthaven

We willen allemaal een stage Amerika beginnen en vliegen vanaf Schiphol Amsterdam. Hierbij een handige tip om out of the box te denken met luchthavens. Vooral voor Nederlanders is het goedkoop om vanaf Duitsland of België te vliegen omdat de belastingen daar lager liggen. Düsseldorf, Antwerpen en Brussel zijn goed bereikbare luchthavens met de trein. Een hele interessante optie is London. Pak een vlucht met Easy Yet naar London voor ongeveer 25 euro, paar dagen van deze stad genieten en doorvliegen naar de USA. London is een goedkope hub voor o.a. New York, Miami en San Francisco. Een stage Amerika kan je ook combineren met een trip naar IJsland. Je bedoelt IJsland? Jazeker, van London, IJsland en dan door naar Amerika is de goedkoopste optie. Je kan dus nog even shoppen in London of op avontuur in IJsland voordat je het stage Amerika avontuur begint.

 

stage amerika bestemming

Flexibele reisdagen

Het voordeel van een student zijn is dat je meer vrijheid hebt dan dat je vast zit aan een baan en vrije dagen moet opnemen. Je kan dus flexibel gaan zoeken naar dagen en luchthavens. In het weekend vliegen is bijvoorbeeld veel duurder dan doordeweeks.  Op deze manier kan je flexibel gaan zoeken en kan je echt een hoop geld schelen voor een Stage Amerika. Het GO stage Amerika team kan je hierbij ook helpen als je moeite hebt met goedkope tickets vinden.

Kies voor meerdere stopovers voor je Stage Amerika avontuur

Zoals hierboven al aangegeven, een stop in London en/of IJsland scheelt een hoop geld en is een leuke combinatie. Er zijn vele airlines die tickets aanbieden met meerdere stops om bij je stage Amerika bestemming aan te komen. Informeer bij het GO stage Amerika team zodat we je goed kunnen helpen met mooie constructies. Als voorbeeld zijn er vele stops in Dubai, om daar even 6 uur te wachten scheelt al snel 200 euro. Ook als je een stage Amerika avontuur hebt is het gaaf om Mexico te bezoeken. Een stop in Philadelphia kan je een hoop schelen om te genieten van de prachtige Mexicaanse stranden. Ook kan het de moeite waard zijn om te kijken of je een maand eerder/later kan vliegen. Als je stage start in September kan je bijvoorbeeld in Augustus vliegen wat voordeliger kan zijn. Of als je in Januari start en je voor de feestdagen al vliegt wat een hoop scheelt. Zodoende kan je tijdens een stage Amerika genieten van een fantastische kerst aan het strand in Miami of de hippe stad New York, klinkt goed lijkt me! Ook kan je vaak gebruik maken van ‘pakketten’ om bijvoorbeeld voor de eerste week een Hotel, huurauto en je vliegticket te boeken. Corendon, Sunweb en Tui zijn hier grote voorbeelden van en stunten hier regelmatig mee.

 

stage amerika cockpit

Maak gebruik van budget airlines in Amerika.

Iedereen kent natuurlijk Ryanair, easy yet of Air Asia. Hier vlieg je super goedkoop binnen Europa en Air Asia is helemaal goedkoop om door Azië te crossen. Vanuit Kuala Lumpur vlieg je overal heen voor ongeveer 20 a 30 euro. Even backpacken door Azië dus voordat je een stage Amerika start. In Amerika heb je ook vele goedkope budget airlines, super leuk om wat city trips te maken als je een stage Amerika loopt. Als voorbeelden: 

 • Spirit Airlines
 • Frontier Airlines
 • Southwest Airlines
 • JetBlue Airways
 • Virgin America

 

Wanneer is het slim om een vliegticket voor mijn stage Amerika avontuur te boeken?

Dat is waarschijnlijk de meest gestelde vraag als het gaat om vliegtickets boeken. Zoals je hierboven kan zien is er eigenlijk geen perfecte tijd, dag of maand. Je moet vooral goed vergelijken, deals in de gaten houden en zelf zo flexibel mogelijk proberen te zijn. Wanneer JIJ het beste vliegtickets kunt boeken hangt namelijk van allerlei factoren af. Maargoed, omdat we je niet helemaal in het duister willen laten, toch wat tips:

 • Vroeg van te voren boeken is vaak goedkoop, maar je moet ook weer niet te vroeg zijn
 • Vliegticket prijzen zijn pas 10 a 12 maanden vooraf bekend, boek je eerder dan zijn prijzen nog niet allemaal bepaald en kom je soms duurder uit
 • Hou rekening met actieweken, de Werelddeal Weken van KLM zijn bijv. vaak in dezelfde periode en dan zijn vluchten goedkoper
 • Boek je via budgetairlines, check dan max. 2 a 3 maanden van te voren
 • Boek je een langere vlucht, dan is het slim om zo’n 3 a 6 maanden van te voren te boeken
 • Als je in januari op zoek gaat voor vakanties in de zomer, kun je soms extra vroegboek voordeel krijgen
 • Volgens ‘The Guardian’ kun je het beste vliegen op dinsdag, woensdag of donderdag. Dan vliegen er minder zakenmensen.

Is er een bepaalde tijd om het beste een vliegticket te boeken?

Op The Guardian lazen we onlangs dat elke ochtend de vluchtsystemen opnieuw worden ingeladen met vrije stoelen. Soms staan plekken op vluchten of stoelen bijvoorbeeld on hold (voor zakelijke klanten bijvoorbeeld) en die worden dan in de ochtend weer vrij gegeven. Volgens The Guarden worden stoelen vaak rond 1 uur ‘s nachts weer vrij gegeven, daardoor kun je eerder op de dag al gauw een betere prijs krijgen voor een vliegticket omdat er dan meer vluchten beschikbaar zijn. We hebben dit zelf nog niet vaak uitgeprobeerd, in ieder geval niet bewust, maar wie weet werkt het!

Gebruik maken van kortingscode om een vlucht te boeken

Ze zijn volop in omloop: kortingscodes! Niet alleen voor webshops, maar ook voor vliegtickets. Als je op het punt staat om een vliegticket te boeken, is het dus altijd handig om nog even te Googlen naar kortingscodes. We weten in ieder geval dat vliegtickets.nl en wtc.nl vaak kortingscodes beschikbaar hebben. De nieuwste verschijnen vaak direct in je zoekresultaten als je even zoekt op Google. Typ simpelweg iets in als “kortingscode wtc.nl” en je komt ze gauw tegen.

Maak combinaties van Luchthavens en Airlines

Soms is het goedkoper om naar de ene plek toe te vliegen met Airline X (bijvoorbeeld KLM) en terug te vliegen van een andere luchthaven met Airline Z (bijvoorbeeld AirBerlin). Stel je vliegt naar San Francisco in het Westen van Amerika en je bent van plan om een reis te maken na je stage Amerika avontuur. Dan vlieg je heel goedkoop terug met Norwegian via London terug naar Nederland. Een stage Amerika is even puzzelen maar wel super leuk en hoeft niet veel te kosten. Wij van het stage Amerika team helpen je graag met de leuke puzzel.

Last minutes, bestaan deze nog?

Wij zijn zelf wel eens met tas op de rug naar Schiphol vertrokken in de hoop een geweldige lastminute te scoren. Maar tevergeefs… Bij sommige balies op Schiphol hangen wel bordjes met daarop aanbiedingen van reizen / stoelen, maar die waren in ons geval niet goedkoop te noemen. Wel kijken we zelf nog soms op de Duitse website Ltur.com, daar hebben we nog wel eens mooie aanbiedingen gevonden naar de Malediven of een ander paradijsje. Vaak is dit wel vlucht met hotel. Het beste is om vooraf te boeken en alles te vergelijken is de beste optie voor nu.

Wij van het GO stage Amerika team hopen je wat nuttige tips te hebben gegeven bij het zoeken van een vliegticket. Een stage Amerika is een prachtig avontuur en we zijn er voor je! Heb je meer vragen, dan zijn we er natuurlijk voor je en helpen je bij de zoektocht! Wij als GO stage Amerika regelen een stage, accommodatie, airport pick-up en J-1 Visa voor jou. We kijken er naar uit om ook jou te helpen met een stage Amerika programma en dit fantastische land te laten zien. Wij hopen je snel te spreken met een vrijblijvend intake gesprek om alles door te nemen samen.