Het J-1 Visa, GO for it!

Een stage in Amerika is een fantastische keuze wat goed op jouw CV staat. Hierbij willen we jou wat extra informatie geven over de visa procedure van een J-1 Visa voor een stage- en afstudeer stage programma in Amerika. Wij als GO stage Amerika hebben al voor honderden studenten een J-1 Visa geregeld en zijn daardoor betrouwbaar, snel en goedkoop. Het J-1 Visa service van GO stage Amerika is zeer snel omdat we direct schakelen met onze J-1 Visa partners in Amerika.

Bekijk onderstaande GO Video!

Wat is het J-1 Visa eigenlijk?

De regering van Amerika heeft het J-1 Visa in 1961 geïntroduceerd om studenten uit het buitenland de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan studie en culturele programma voor een bepaalde periode. Het J-1 Visa , of exchange visitor program genaamd is geen immigratie programma en wordt beheerd door de regering. Het EVP (exchange visitor program) geeft de mogelijkheid voor ongeveer 300.000 studenten om Amerika te bezoeken. Op je J-1 Visa kan je een stage, onderzoek doen en/of meer kennis opdoen als toekomstige ondernemer, dit alles om jou de mogelijkheid te geven om meer kennis te krijgen door Amerika te bezoeken. Mensen uit 200 verschillende landen bezoeken Amerika jaarlijks en worden geholpen door 1400 sponsor organisaties. Wij kunnen eventueel ook een J-1 Visa verlenging voor je regelen zodat je langer van Amerika kan genieten.

j-1-visa-yosmite

 

Het J-1 Visa via GO stage Amerika

– We schakelen direct met Amerika en hebben de juiste ingangen wat jou tijd en geld scheelt.
– We zijn snel: Het regelen van het DS-2019 formulier duurt normaliter ongeveer 4 weken. Deze snelle procedure kan plaatsvinden na het ontvangen van al jouw documenten, telefonisch interview en betaling. Mocht de Amerikaanse regering het bedrijf willen bezoeken voor het J-1 Visa proces dan kan de periode langer duren, houdt hier rekening mee.
– Het proces is makkelijk: we werken met online formulieren en de communicatie gaat veelal per e-mail. Het hele J-1 Visa proces is geautomatiseerd waardoor jij sneller het J-1 Visa in ontvangst kan nemen.
– Onze J-1 Visa partner is al meer dan 25 jaar geautoriseerd bij de Amerikaanse overheid als Sponsor voor het regelen van het J-1 Visa.
– Kortom: het J-1 Visa via GO stage Amerika is snel, betrouwbaar en goedkoop.

j-1 visa stage amerika glimlach

GO stage Amerika als J-1 Visa specialist.

Wij als GO stage Amerika hebben samenwerkingen met vele sponsor organisaties. Het verkrijgen van een J-1 Visa is specialistisch werk en kan niet door iedereen gedaan worden. Het J-1 Visa is 10 jaar geleden gewijzigd en bedrijven moeten aan vele eisen voldoen. Het J-1 Visa wordt niet afgegeven aan kleine bedrijven en start-ups. Wij als GO stage Amerika hebben bedrijven in ons portfolio die al stagiairs hebben gehad of wij regelen een bezoek vanuit de regering. Zodoende worden nieuwe bedrijven ook goedgekeurd om binnen ons portfolio te komen en J-1 Visa waardig zijn. Na het introductie interview met jouw persoonlijke manager gaan wij aan de slag om een selectie te maken voor J-1 Visa goedgekeurde bedrijven. Na een GO van jou en school wordt je geïnformeerd over de volgende stappen om het J-1 Visa spoedig te verkrijgen.
Om het hele proces spoedig te laten verlopen moet je ongeveer rekenen op 6-8 weken dat het J-1 Visa is geregeld.

j1-visa stage amerika paspoort

Het DS-2019 formulier via GO stage Amerika

Een onderdeel van het J-1 Visa proces is het DS-2019 formulier. Onze partner in Amerika heeft als J-1 Visa een licentie om het DS-2019 formulier uit te geven. Wanneer wij voor jou een stage hebben gevonden, linken wij jou aan onze partner. Je krijgt ook een persoonlijke coördinator die jou alle instructies geeft per mail tijdens het J-1 Visa proces.

j1 visa stage amerika wereld

Zelf een stage in Amerika gevonden?

Het kan natuurlijk zijn dat je zelf een stage / afstudeer stage hebt gevonden in Amerika en alleen het J-1 Visa nodig hebt. Dit is geen probleem en helpen jou in het J-1 Visa proces zodat je alleen de kosten hebt van het Visa regelen. Bekijk onze kosten pagina voor een mooi J-1 Visa Kosten overzicht. Na een interview met jou gaan we kijken of jouw stage bedrijf is goedgekeurd door de Amerikaanse regering. Het kan zijn dat er een inspectie moet komen om het bedrijf goed te keuren (Hier zijn extra kosten aan verbonden). Naast deze service krijg je een informatie pakket, lokale sim kaart en wordt je persoonlijk opgehaald van het vliegveld. Hierdoor onderscheiden wij ons met een persoonlijke service.

j-1-visa-arches

Extra informatie voor het J-1 Visa

Op onze kosten pagina zie je een overzicht hoe het J-1 Visa is opgebouwd. Een onderdeel hiervan is ook het verzekeringspakket. Als student ben je verplicht om ook lokaal een verzekering te hebben wat in ons J-1 Visa pakket zit verwerkt. Wij adviseren ook om een reisverzekering af te sluiten zodat je extra gedekt bent. Wij snappen dat je een stage in Amerika fantastisch vindt en langer wilt blijven. Afhankelijk van het programma kunnen wij een verlenging voor je regelen zodat je wellicht nog een mooie reis kan maken na je stage in Amerika. Wij kunnen je aan andere studenten koppelen en zorgen dat je het land goed kan verkennen tijdens je stage. Wij als Amerika specialist kijken er naar uit om jou dit fantastische land te laten zien.