STAGE AMERIKA VISUM

Zoals je misschien al hebt kunnen lezen op onze website, heb je voor een stage in Amerika een visum nodig. Misschien was je hier al van op de hoogte, of wellicht heb je geen idee wat er allemaal moet worden geregeld betreft het visum voor een stage in Amerika. Maak je vooral geen zorgen, want op deze pagina zul je alle informatie aantreffen die je nodig hebt voor het regelen vaan een stage-visum in Amerika. Wij zijn hier om jou alle hulp aan te bieden die je nodig hebt.

Bekijk onderstaande GO Video!

WELKE VISUM VOOR EEN STAGE IN AMERIKA

Zoals we eerder hebben vermeld, is het meest voorkomende visum voor een stage in Amerika, het zogenoemde J-1 visum. Dit is een visum dat wordt verstreken in Amerika aan studenten die daar een stage willen gaan doen. Dit visum moet worden verstrekt door een bevoegd orgaan, zoals AIESEC of KILROY. Voor de aanvraag van het J-1 visum moet je in het bezit zijn van een DS-2019 formulier, en deze moet op zijn beurt weer worden verkregen door middel van ÈÈn van deze voorgenoemde Amerikaanse organisaties die toestemming hebben om studenten te ontvangen. Deze bedrijven werken voornamelijk samen met meerdere sponsororganisaties in Amerika en helpt je met het aanvragen van een visum voor je stage.

Zodra je in het bezit bent van het J-1 visum, weet je dat je goed zit voor je stage in Amerika. Wanneer je in het bezit bent van het visum, heb je de mogelijkheid om als studerende tot 12 maanden in Amerika te verblijven om je stage te voltooien. Mensen die langer dan een jaar geleden zijn afgestudeerd kunnen zelfs 18 maanden aaneensluitend in Amerika verblijven voor een stage of andere werkzaamheden.

stage amerika visum arches

De aanvraag van het eerder genoemde DS-2019 formulier is een tijdig proces, en wij raden je daarom dan ook aan om dit op tijd te doen, zodat je geen vertraging zult oplopen bij het lopen van een stage in Amerika. De aanvraag van het formuleer duurt gemiddeld zoín twee maanden.

Voor een verblijf van minder dan 90 dagen in Amerika, hoef je geen visum aan te vragen. Wanneer je een stage doet die ongeveer drie maanden duurt, zul je je niet druk hoeven te maken over het regelen van een visum. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is het zogenoemde ESTA (Electronic System for Travel Authorization) document. Dit document kun je gemakkelijk aanvragen op de website van de Amerikaanse overheid, en kan tot 72 uur voor je vertrek worden geregeld. Dit formulier is verplicht voor iedere reiziger die naar Amerika reist.

stage amerika visum san franscisco

VOORWAARDEN VOOR VISUM STAGE AMERIKA

Uiteraard zijn er voor het J-1 visum in Amerika een aantal voorwaarden verbonden waar je stage aan moet voldoen. De voorwaarden zijn als volgt:

– De stage in Amerika moet plaatsvinden in het vakgebied van opleiding en/of werkervaring.
– Minimum leeftijd voor het J-1 intern programma is 18 jaar.
– Voor interns (student of minder dan een jaar geleden afgestudeerd bij begin van stage/training) is    de maximale duur van een J-1 visum 12 maanden.
– Na afloop van het visum kan de J-1 visum-houder nog 30 dagen in Amerika blijven om bijvoorbeeld te reizen zaken of stage af te ronden.

stage amerika visum paspoort

WAT KUNNEN WIJ VOOR JOU BETEKEN BETREFT HET VISUM IN AMERIKA?

Het regelen van een visum lijkt misschien in eerste instantie niet heel moeilijk. Toch zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Ook is het belangrijk dat al de informatie die je verstrekt met betrekking tot de aanvraag van het visum voor je stage in Amerika helder, duidelijk en voornamelijk correct is. Betreft het visum kunnen wij jou assisteren met al de vragen en onduidelijkheden die je tegenkomt. Ook kunnen wij je helpen met het invullen van de benodigde documenten. Daarnaast hebben wij connecties die gespecialiseerd zijn met het regelen van een stage-visum in Amerika. Mochten er zich onverwachte complicaties voordoen tijdens het regelen van het visum in Amerika voor je stage, dan zullen wij jou naar hen doorverwijzen. Je weet dat je bij ons voor het regelen van een visum voor een stage in Amerika in ieder geval goed zit!

stage amerika visum koffer

AANVULLENDE INFORMATIE VISUM STAGE AMERIKA

Als je stage minder dan negentig dagen lang is, en je wil vanwege die reden gebruik maken van de gemakkelijkere ESTA regelgeving, dan zijn er een aantal dingen betreft regelgeving op het gebied van het verstrekken van dit document.

Wij hopen op deze manier jou genoeg te hebben geïnformeerd over de benodigde documenten voor een stage in Amerika. Voor verdere vragen kun je altijd contact met ons opnemen! GO Amerika!

stage amerika visum ski