STAGE AMERIKA

Amerika of de Verenigde Staten dat ook wel “The land of opportunities wordt genoemd”, is een federatie van zo’n vijftig staten in Noord Amerika. Amerika is niet voor niets het land van de onbegrensde mogelijkheden, Wij als GO stage Amerika laten die graag jou ervaren. Dit zul je ook merken wanneer je op zoek bent naar een stage. Een stage kun je dan ook in elke branche, sector of staat vinden. Misschien vraag je je af waarom je een stage in Amerika zou doen? De motivatie voor een stage in Amerika verschilt natuurlijk per student, maar de meest voor de hand liggende factoren voor een stage in Amerika zijn:

•    Internationale ervaring op doen met een stage.
•    Jezelf ontdekken en door middel van een stage ervaring opdoen in een professionele werkomgeving.
•    Het uitbreiden van de taalkennis.
•    Het opbouwen van je professioneel netwerk.
•    Mooie roadtrips, grote auto’s met een lage benzine prijs.
•    Grote wereldmerken, machtig land, XL menu’s

Bekijk onderstaande GO Video!

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen te bedenken om een stage in Amerika te doen, maar bovenstaande punten is een mooie samenvatting. Je zult genieten van Amerika en wordt een investering in een persoonlijke groei.

stage amerika ski

WAT ZIJN DE STAGE MOGELIJKHEDEN IN AMERIKA?

Zoals je misschien bovenstaand hebt kunnen zien is dat de mogelijkheden op het gebied van Amerika vrijwel onbegrensd zijn. De redenen hierdoor zijn verschillend, maar één ding wat er zeker aan bijdraagt is de grootte van Amerika. Afhangend van jouw specifieke voorkeuren voor een stage, kun je bepaalde overwegingen maken. Zo kun er voor kiezen om in een wat warmere staat je stage te doen, zoals bijvoorbeeld in Florida of Hawaii, of in een wild gebied in Idaho of Pennsylvania. Ook kun je er voor kiezen om in Amerika in een metropool te wonen zoals New York, Los Angeles of Chicago of juist in een meer afgezonderd gebied zoals bijvoorbeeld Charleston in South Carolina of Aspen in Colorado. Het leuke aan een stage in Amerika is juist dat je zelf het heft in handen hebt als het aankomt op je wensen en eisen. Amerika is ook een goed land om je Engels naar een hoger level te tillen. Elke dag met je collega’s praten en typen in het Engels helpt je goed. Een afstudeerstage in Amerika is een geweldige ervaring om je Thesis in het Engels te schrijven.

stage amerika grand canyon

In Amerika zijn ook tal van grote internationale ondernemingen gevestigd. Het is aan te raden om vroegtijdig te beginnen met je aan te melden bij ons voor een stage in Amerika als je als doel hebt om bij een grote multinational je stage te doen. Dit is vooral vanwege het feit dat wij veel aanvragen hiervoor krijgen. Maar maak je vooral geen zorgen, want mocht het niet lukken om een stage te regelen bij een groot internationaal bedrijf, dan heb je nog altijd de mogelijkheid om te kiezen uit één van de duizenden MKB bedrijven die gevestigd zijn in Amerika. De bedrijven hebben 25+ medewerkers waar wij jou plaatsen ivm het J-1 visa aanvraag. Het stage-aanbod is zeer divers, en wij kijken er naar uit om mooie stage suggesties te geven.

stage amerika statue of libertyt

 

WAT TE DOEN IN AMERIKA NAAST DE STAGE?

Een stage is leuk, het geeft je een internationale ervaring, je leert veel en je ontwikkelt jezelf in een hoop tempo. Maar wat valt er te doen in je vrije tijd? Wees gerust, Amerika “has got you covered”. Je hoeft je geen moment te vervelen buiten je stage uren. In Amerika kun je denken aan de talloze winkelcentra, bezienswaardigheden, uitgaansgelegenheden, restaurants, bioscopen, sporten, roadtrips of de natuur van Amerika verkennen. Mocht je nou echt een Amerika-beleving willen? Doe dan het volgende: Begin je ontbijt met Amerikaanse pannenkoeken of bacon met french toast en ei. Ga vervolgens naar een sportwedstrijd zoals hockey, rugby of American football en laat je verwennen door de lekkernijen die ze daar aanbieden. Geniet van het enthousiaste publiek, en bezoek na de wedstrijd een winkelcentrum of bioscoop, en ga vervolgens lekker uiteten!

stage amerika boot

HEB JE EEN VISUM NODIG VOOR EEN STAGE IN AMERIKA?

Ja, voor een stage in Amerika heb je een visum nodig. Het is ook aan te raden om goed verzekerd te zijn zoals een ziekte- en aansprakelijkheid verzekering. Wanneer je niet verzekerd bent en er gebeurt iets onverwachts dan kan dit zorgen voor een groot gat in je portemonnee, dat zou erg zonde zijn.
Er zijn verschillende soorten visa te verkrijgen voor het doen van een stage in Amerika, maar de meest gangbare is het zogenoemde J-1 visum. Zorg er voor dat je ruim voor de aanvang van je stage een aanvraag doet bij ons voor het J-1 visum. Voor de aanvraag van het J-1 visum moet je in het bezit zijn van een DS-2019 formulier, en deze moet op zijn beurt weer worden verkregen door middel van een Amerikaanse organisatie die toestemming heeft om studenten te ontvangen. Wij als GO stage Amerika schakelen direct met Amerika om een Visa voor jou te regelen. De tijd tussen de aanvraag en het ontvangen van de daadwerkelijke visum kan ongeveer 6-8 weken duren, dus zorg voor een goede voorbereiding via GO stage Amerika!

stage amerika proces