Wat heeft New York te bieden tijdens een stage Amerika

New York tijdens een stage Amerika

New York is een populaire bestemming onder de studenten voor een stage Amerika. Wij van GO stage Amerika hebben een groot netwerk van bedrijven voor jou. In deze blog willen we jou wat meer vertellen over wat deze populaire stad voor een stage Amerika programma. We zullen tips geven om geld te besparen tijdens een stage Amerika, wat een must is om te zien en hoe je het beste kan voorbereiden op een stage Amerika programma.

 

stage new york dunkin dougnutd

 

Hoe goed voorbereid ga jij altijd op reis? Als je veel reist weet je inmiddels een beetje waar op te letten, wat in te pakken en wat handig is om te weten. Maar reis je weinig dan wil je natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan, vooral voor een stage Amerika! Niet doorvertellen hoor, maar zo heb ik wel eens bijna mijn vliegtuig gemist omdat ik het tijdsverschil even was vergeten. Oeps! Daarom in deze blog handige tips om er voor te zorgen dat jouw stage Amerika naar New York zo soepel mogelijk verloopt.

Gratis te bezoeken in New York

Wij als studenten hebben een hoop gespaard voor een stage Amerika, genieten! Hierbij willen we starten hoe je het beste geld kan besparen tijdens een stage Amerika met als bestemming New York.
Gratis activiteiten in New York? Ja hoor, ‘gratis’ en ‘New York’ gaan zeker samen! Op zich is New York een van de duurdere steden om te bezoeken, maar deze gratis activiteiten helpen je uitgaven binnen de perken te houden tijdens een stage Amerika. Daarnaast zijn ze vaak ook nog eens gewoon heel leuk om te doen! Je kan bijvoorbeeld een yogales volgen in het park, of een ritje maken met de Roosevelt Tram. Zie hier het lijstje met (seizoensgebonden) activiteiten die je, gratis en voor niks, kan ondernemen in New York tijdens je stage Amerika periode.

 

stage new york avond

 

Bierbrouwerijen in New York

New York mag dan één grote stadse jungle zijn, er is wel degelijk plek om ook nog bier te brouwen. En het mooie is dat je bij deze bierbrouwerijen een gratis rondleiding kunt krijgen én – als je geluk hebt – een gratis biertje kunt proeven – heerlijk voor de boys!. In Manhattan bevindt zich de Chelsea Brewing Company. Bij de receptie kun je intekenen voor een tour. Voor een wat grotere brouwerij kun je de metro nemen naar de Brooklyn Brewery, waar op zaterdag en zondag gratis rondleidingen worden gegeven. Reserveren kan niet, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Dit is super leuk om in het weekend even te doen tijdens je stage Amerika periode.

 

stage new york empire state

 

Federal Reserve Bank of New York

Voor de commerciele boys is De Federal Reserve Bank of New York een must om te zijn tijdens je stage Amerika, is een van de banken van de Amerikaanse overheid. De bank geeft van maandag tot en met vrijdag gratis rondleidingen, waarbij je ook een kijkje kunt nemen bij de extreem goed beveiligde kluis meer dan 24 meter onder de grond. In de kluis liggen meer dan 530.000 goudstaven. De meeste hebben wel eens van de FED gehoord, zeker tijdens de financiele crisis. Mooi om dit mee te nemen in je stage Amerika verslag, leraren vinden dat leuk om te lezen.

 

Staten Island Ferry

Voor een rondvaart in de haven van New York ben je veel geld kwijt tijdens je stage Amerika, maar deze veerpont is gratis. De ferry vaart al sinds 1905 dag en nacht tussen Manhattan en Staten Island en passeert daarbij het Vrijheidsbeeld. Ook heb je een fantastisch uitzicht op de wolkenkrabbers van New York. De veerpont vertrekt vanaf het meest zuidelijke puntje van Manhattan, naast Battery Park. De overtocht duurt ongeveer 20 minuten en is heerlijk om even uit te waaien tijdens een stage Amerika periode.

 

stage new york Vrijheidsbeeld of liberty

 

Times Square, 9/11 memorial, Wall Street en Brooklyn Bridge

New York mag dan duur zijn, maar eigenlijk zijn veel iconische bezienswaardigheden vrij toegankelijk tijdens je stage Amerika. Wall Street en Times Square bijvoorbeeld. Voor het ultieme New York-gevoel raden we ook een wandeling of fietstocht over de Brooklyn Bridge aan. Aan de overkant van de rivier maak je bovendien de beste foto’s van Manhattan en de brug. Een andere plek die vrij toegankelijk is, is het 9/11 monument op de plek waar vroeger de Twin Towers stonden, super interessant om te bezoeken tijdens je stage Amerika periode. Het monument vermeldt de namen van alle (bijna 3000) mensen die op die fatale dag in 2001 omkwamen bij de aanslagen. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, draagt het kunstwerk ook nog een immense dosis symboliek uit. De parallel met de instortende torens is niet te missen. Een must-see voor elke student in New York!

stage new york twin towers

 

De parken in New York

Wordt de drukte van de grote stad je allemaal wat te veel tijdens je stage Amerika programma? Dat vinden wij niet gek. Er zijn niet voor niks zoveel parken aangelegd in New York. Ook de inwoners willen af en toe ontsnappen aan de verkeersdrukte en de hectiek. Wat parken betreft is het vier kilometer lange Central Park uiteraard het kroonjuweel van de stad tijdens je stage Amerika. Je kunt hier wel een dag rondlopen, genieten en uitrusten. Maar New York heeft meer te bieden tijdens je stage Amerika programma. Een bijzonder park is The High Line. Het bestaat pas sinds 2009 en ligt op een oude spoorlijn boven de stad. Andere aanraders zijn Washington Square Park en Bryant Park. Kom hier een drankje drinken, een yogales volgen of gewoon zonnen. Je bent tenslotte op een stage Amerika avontuur!

Het beroemde Broadway

Niet iedere student is een musicalfanaat, maar als je dat wel bent mag een avondje op Broadway in New York niet ontbreken als je een stage Amerika programma volgt. Één probleem: de kaartjes zijn enorm duur. Wil je met een krap budget toch graag naar een show, dan raden we een tripje aan naar een TKTS ticket booth. Hier worden kaartjes voor grote voorstellingen met 20-50% korting verkocht op de dag zelf. Er zijn vier locaties in New York, waarvan degene op Times Square het bekendst is. Voordat de booth opent, wordt bekendgemaakt voor welke musicals er die dag kaartjes te verkrijgen zijn. Het is dus wel een gok of je favoriet daar bij zit. Daarna is het first come, first serve. Op tijd in de rij staan dus! Wij scoorden zo kaartjes voor de musical Chicago voor de helft van de prijs, genieten tijdens je stage Amerika. Let wel: zelfs dan zijn ze niet goedkoop, maar je kunt wel weer een item van je bucket list afstrepen voor je stage Amerika avontuur.

De musea in New York

Voor het eerst in New York? Dan wil je natuurlijk naar de wereldwijd beroemde musea. Die staan echter niet bepaald bekend om hun goedkope entreeprijzen. Daarom een goede tip: het Museum of Modern Art is op vrijdagen tussen 16:00 en 20:00 helemaal gratis, top na een lange stage Amerika dag. Laat je niet ontmoedigen door de lange rij, want doordat niemand hoeft te betalen, gaat het heel snel. Ook op een ticket voor het Metropolitan Museum of Art (Met) kun je flink besparen. Online kost een kaartje 25 dollar, maar aan de kassa blijkt dat een adviesprijs te zijn. Je bepaalt in het museum zelf wat je betaalt! Extra tip: ga tijdens je bezoek aan het Met naar de vijfde verdieping. Daar bevindt zich een dakterras, vanaf waar je een spectaculair – en gratis – uitzicht hebt op Central Park en Manhattan, wow factor!!

 

Tijdverschil tijdens je stage Amerika

Altijd handig om te checken voor de stage Amerika start: is er tijdsverschil met Nederland én hoeveel? Gaat de tijd vooruit of achteruit? Niets vervelender dan klaarzitten achter je laptop om gezellig even te skypen met Nederland om er dan achter te komen dat zij daar allang in bed liggen. In New York is het 6 uur vroeger dan in Amsterdam. Wanneer je aankomt duurt jouw dag dus ineens 6 uur langer! Leuk, want dan kun jij nog lekker op pad. Zorg dat je bij het boeken voor een stage Amerika je een paar dagen hebt om uit te rusten voordat het stage Amerika programma start. Vraag het GO stage Amerika team voor handige tips.

Het weer in new york tijdens het stage Amerika avontuur

Een paar dagen voor ik op reis ga check ik steevast het weer! Schijnt de zon, blijft het droog, wordt het koud? De zomers en het najaar in New York zijn vaak lekker warm en ook eind oktober liepen wij nog fijn rond in een t-shirtje. Check voor je stage Amerika start wat de kledingseisen zijn. Vraag je stage begeleider om advies of het GO stage Amerika team. Maar slaat het weer om dan kan het met bakken uit de hemel komen en behoorlijk waaien. Dus naast jeans, stoere boots, shirtjes, vestjes en een jack stop ik altijd een kleine paraplu en een dikke sjaal in mijn koffer!

openbaar vervoer in new york

Reizen in New York tijdens je stage Amerika avontuur wordt een stuk makkelijker wanneer je de metro pakt! Blijf je de hele dag in één wijk, dan wandel ik het liefst. Maar om meer te kunnen zien op één dag en bijvoorbeeld van wijk naar wijk te reizen is de metro de snelste optie – zeker naar je stage Amerika adres. Een losse rit kost ongeveer 2,5 Dollar, maar ben je van plan vaak de metro te pakken, koop dan een metro pas! Je kunt deze steeds weer opladen als je saldo te laag is. Een ander handig vervoermiddel is natuurlijk de yellow cab! De vrolijke gele taxi’s brengen je van deur tot deur. Handig als je een keer geen zin hebt om te lopen of als het slecht weer is. Om fit te blijven tijdens het stage Amerika avontuur kan je ook stukken lopen met een heerlijke koffie in de hand – heerlijk!

New York City Pass tijdens je stage Amerika

Wat je op de eerste stage Amerika dag in New York zeker moet aanschaffen is een New York City Pass! Hiermee krijg je namelijk toegang tot maar liefst 80 attracties in New York zoals Empire State Building, verschillende musea, Statue of Liberty en tours. Extra leuk: met deze pas skip je de lange wachtrijen omdat je in de priority rij mag aansluiten! De pass kost 114 Dollar en je bespaart dan 42% op de normale toegangsprijzen van de deelnemende attracties.

Wij als GO stage Amerika hopen dat we je hiermee wat meer informatie hebben kunnen geven ter voorbereiding. Mocht je vragen hebben kan je altijd contact opnemen met je stage Amerika contact persoon. Kortom, wij regelen je stage Amerika avontuur, accommodatie en het J-1 Visa. GO for it!